Museum informatie

De Appel
Schipluidenlaan 12D4
1062 HE
Amsterdam

+31 (0)206255651
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Kinderen t/m 17 jaar Gratis
Studenten€3
ICOM Gratis
Museumkaart Gratis
Openingstijden kantoor Maandag t/m vrijdag, 09:00 – 17:00 Openingstijden tentoonstellingsruimte* *Onze huidige tentoonstelling Decoders-Recoders is momenteel te zien op de Looiersgracht 60 in Amsterdam. Openingstijden hiervoor zijn woensdag tot zondag, 12:00 – 20:00. Openingstijden Archief* Woensdag en donderdag, 14.00 – 18.00 uur. *of op afspraak via [email protected]
star_border Niet te zien op MuseumTV

De Appel


De Appel

De Appel is een non-profit kunstinstelling en brengt mensen, objecten en ideeën samen om het nog onbekende te verkennen.

De instelling gebruikt een experimentele, open en inclusieve benadering voor het programma dat zich op de intellectueel en nieuwsgierige kunstliefhebber richt.

De Appel wil een bijdrage leveren aan artistiek en sociaal relevante dialogen, en gaan hiervoor samenwerkingen aan in binnen- en buitenland. Ze organiseren onder andere tentoonstellingen, performances, filmvertoningen, lezingen en bijeenkomsten. Hierin proberen ze de grenzen tussen artistieke en redenerende disciplines te onderzoeken.

De Appel heeft een lange geschiedenis die in het archief bewaard is gebleven. Verder bezitten ze over een uitgebreide bibliotheek.

Exposities

De Appel zet verschillende exposities op. Een voorbeeld van een expositie uit 2019 is ‘Guess Who’s Coming Too Dinner Too?’ (door Patricia Kaersenhout). De tentoonstelling bestaat uit een uitgebreide installatie van 50 glassculpturen. Het idee achter deze installatie is dat de glaswerken het leven en de strijd van vrouwen van kleur voorstellen. Dit wordt gedaan doormiddel van het vertellen van verhalen over 38 ‘heldinnen van verzet’ uit de geschiedenis en de mythologie.

Het educatieprogramma

De kunstinstelling heeft een educatieprogramma waarmee ze verschillende manieren van leren willen stimuleren. Er zijn drie programma’s beschikbaar; Kunstklassen, Ensemble en Sound Gestures. Er wordt veel gebruik gemaakt van diverse leeromgevingen waardoor nieuwe uitwisselingen mogelijk worden. Alles wordt gedaan vanuit het oogpunt van de hedendaagse kunst en cultuur.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum