Museum informatie

DAF Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Studenten€8.00
Jongeren (5 t/m 15 jaar)€5.00
Kinderen tot 5 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

DAF Museum


Het DAF Museum in Eindhoven is een museum waar liefhebbers van geschiedenis en technologie hun hart kunnen ophalen. Het museum vertelt het verhaal van Van Doorne’s Automobiel Fabriek (DAF), een bedrijf dat zijn tijd ver vooruit was.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het DAF Museum

witregel

Van werkplaats tot wereldbedrijf

Het begon allemaal in 1928 toen Hub van Doorne een kleine constructiewerkplaats opende in Eindhoven. Sindsdien heeft DAF een lange weg afgelegd en is het bedrijf uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de Europese vrachtwagenmarkt.

Zeldzame prototypen

In het DAF Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van DAF. De vaste tentoonstelling bestaat voornamelijk uit DAF-voertuigen, waaronder prototypen en geproduceerde sportwagens. Het museum is er voor jong en oud en biedt een uniek inzicht in de ontwikkeling van het Nederlandse bedrijf. Veel van de prototypes die in het museum te zien zijn, zijn auto’s die nooit in productie zijn genomen. Dit geeft een uniek inzicht in de ideeën en creativiteit van de ingenieurs van DAF.

Wat DAF voor de straalvliegtuig betekent

Het museum heeft een uitgebreide collectie vrachtwagens, autobussen en speciale voertuigen zoals legertrucks, brandweerwagens, een betonmixer en een takelwagen. Een van de hoogtepunten van het museum is de DAF Losser, de eerste containertrailer ooit ontwikkeld. Ook de tanks die DAF leverde om straalvliegtuigen razendsnel te kunnen voltanken zijn te bewonderen.

Zijn tijd ver vooruit

Het museum is niet alleen interessant voor liefhebbers van vrachtwagens en auto’s, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van technologie. Het museum laat zien hoe DAF zijn tijd ver vooruit was en zich altijd heeft gericht op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.

Jouw bezoek aan het DAF Museum

Ben je benieuwd geworden naar het museum? Ga dan zelf een kijkje nemen en bereid je bezoek voor met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je onder andere informatie over de openingstijden en entreeprijzen. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het museum. Om een voorproefje te krijgen van de collectie kijk je onze korte documentaire.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum