Museum informatie

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0017:00
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Maandag13:0017:00
Maandag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene€6.80
Kinderen (5 t/m 12 jaar)€5.30
Museumkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager


In het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager ervaar je als bezoeker de cultuur, historie en gebruiken van Ameland. Er is van alles te ontdekken. Neem een kijkje in het open depot, leer meer over de geschiedenis van de walvisvaart of bewonder echte Amelander meubelkunst.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

witregel

Rondleidingen door Hollum

Het museum stelt voor iedereen een ‘podcatcher’ beschikbaar waarmee je als bezoeker naar verhalen kan luisteren die met de tentoongestelde objecten verbonden zijn. Het museum organiseert diverse rondleidingen door Hollum, het dorp waar het museum gevestigd is. Tijdens deze rondleidingen wordt er verteld over de Amelander gebruiken, de tradities en de historie.

Commandeur Kat

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager toont door het jaar heen verschillende exposities. Een voorbeeld hiervan is het (audiovisuele) verhaal van een schipbreuk. Deze expositie gaat over Hidde Dirks Kat. In zijn dagboek dat tweehonderd jaar geleden verscheen verteld hij over zijn reis naar het poolgebied. Samen met zijn bemanning was hij hier van plan walvissen en robben te vangen. Hoe het verhaal afloopt verklappen we niet. Wel kunnen we zeggen dat commandeur Kat je tijdens deze expositie graag mee neemt op reis!

Walvisvaart in tijden van oorlog

Verder kun je als bezoeker in een andere ruimte meer leren over de walvisvaart in het algemeen. Hierbij wordt er gefocust op meerdere periodes, onder andere de periode na de Tweede Wereldoorlog. In die periode gebruikten Nederlanders de walvisvaart om aan oliën en vetten voor de margarine industrie te komen. Hier was na de Tweede Wereldoorlog namelijk een tekort aan. Duizenden Nederlanders – waaronder Amelanders – hebben in het verleden hun geld met de walvisvaart verdiend.

Jouw bezoek aan Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Wil je het museum zelf bezoeken? Bekijk dan de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum