Museum informatie

C+B Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.50
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

C+B Museum


In het C+B Museum Grolloo worden verhalen over het ontstaan en het succes van de legendarische band Cuby + Blizzards ten gehore gebracht.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het C+B Museum

witregel

Appleknockers Flophouse

Ben je een Nederlandse blues liefhebber dan is de kans groot dat je ooit van ze gehoord hebt: Cuby + Blizzards. De bluesband, onder leiding van Harry Muskee, maakte veel furore met nummers als Windows of My Eyes en Appleknockers Flophouse. In de hoogtijdagen bestond de bezetting uit frontman en zanger Harry Muskee, Eelco Gelling op de gitaar, Herman Deinum op de bas, Helmig van der Vegt achter de piano, en Hans La Faille op het drumstel. Ook Herman Brood speelde een tijdje piano in de band. De band speelde stug door tot het einde van de twintigste eeuw, ondanks de vele veranderingen in de bezetting. Het einde voor Cuby + Blizzards kwam in 2011. Muskee overleed aan de gevolgen van leverkanker.

De voormalige oefenruimte in C+B Museum

Voor lange tijd oefenden de bandleden in het ouderlijk huis van Muskee in Grolloo. De ongeïsoleerde schuur waar dit in gebeurde, in combinatie met de harde muziek die werd gespeeld, zorgde ervoor dat het kleine dorpje al vroeg mee kon genieten van de muziek. In hetzelfde gebouw werd in 2011 het Cuby Museum geopend, volledig gewijd aan de band.

Met dank aan Muskee

Muskee, zelf, was misschien wel de grootste voorstander van dit museum. Hij werkte actief mee aan het verzamelen van objecten en memorabilia. Zijn plan was om geregeld zelf ook aanwezig te zijn om te vertellen over Cuby + Blizzards. Helaas, overleed hij een aantal maanden na de opening van het museum. Dit mocht het succes van het museum echter niet drukken. Vrijwilligers melden zich maar al te graag aan. Veel van hen hebben een verleden met de band, Muskee, of zijn gewoon groot fan van de band. Stuk voor stuk hebben ze leuke anekdotes, die ze graag met bezoekers delen.

Jouw bezoek aan het C+B Museum

Wil je het museum zelf bezoeken? Bereid je dan goed voor met de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Je vindt er onder andere de C+B Museum openingstijden en ticketprijzen. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om alvast een voorproefje te krijgen van de collectie bekijk je de korte documentaire die we in het museum maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum