Museum informatie

Continium Discovery Center
Museumplein 2
6461 MA
Kerkrade

045 - 567 08 09
info@continium.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Reguliere entreeprijs€12.50
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Gezinsticket: 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) + 3 kinderen (t/m 17 jaar)€46.00
Museumkaart Gratis
BankGiro Loterij VIP kaart (voor 2 personen) Gratis
Tickets
star_border Geen lid van MuseumTV

Continium Discovery Center


De wetenschap

Wat heeft de motor van een auto gemeen met een glazen potje? Raad je het al? Beide zijn namelijk gemaakt door de mens. Natuurlijke producten die zijn omgezet in andere producten die vervolgens weer worden omgezet, en zo maar door. De huidige wereld waarin wij leven is grotendeels door onszelf, de mens, gevormd. Denk maar aan auto’s, potten en pannen of misschien wel de boterham die je in de ochtend eet.

Dit hebben we allemaal voornamelijk te danken aan de wetenschap. Verschillende technieken die werden gebruikt en, in de meeste gevallen, nog altijd wordt gebruikt en ontwikkeld. Maar wat voor een technieken zijn dit nou eigenlijk? In het Continium Discovery Center kom je hier alles over te weten.

Ontdek de wetenschapper in jezelf

Het Continium Discovery Center noemt zich ook wel een centrum over industrie, wetenschap, techniek en de samenleving. Op een begrijpelijke en spelenderwijze manier worden de meest uiteenlopende en ingewikkelde verhalen over onze wereld verteld. In het Continium wordt de relatie tussen onszelf, de natuur waarin wij leven en de samenleving die we samen bouwen inzichtelijk. Dit wordt gedaan door erfgoed, geschiedenis, wetenschap en industrie te combineren tot leerzame en interessante activiteiten.

Leer alles via de vaste tentoonstellingen in het Continium Discovery Center. Laat je bijvoorbeeld verassen door de experimenten over de werking van je lichaam in, tijdens de interactieve show en quiz ‘Heart to Get’. Of bouw je eigen stroomkring, knikkerbaan of vliegbouwsel van alledaagse voorwerpen in het Tinker Lab. In het Science Lab krijg je de kans om de échte wetenschapper of techneut in jezelf te ontdekken! En ja, ook voor de ouders, want die moeten natuurlijk wel een handje helpen.

In de iets rustigere Hall of Fame kan je alles even laten bezinken. Dit wordt ook wel als de schatkamer van het Continium genoemd. Van stoommachines en motoren tot de gereedschap van de mijnwerkers. Hier vertellen verschillende topstukken van de collectie van het Continium hun eigen verhaal.

Leun even achterover

Sla je voeten omhoog en leun even goed achterover tijdens de speciale 3D film ‘’Tiny Giants’’. Kom tot rust en laat je meevoeren naar de magische wereld van kleine diertjes. Een Nederlandse film die geschikt is voor alle leeftijden.

Begint je wetenschappers hart nu al te kloppen? Bezoek dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.