Museum informatie

Cobra Museum voor Moderne Kunst
Sandbergplein 1
1181 ZX
Amstelveen

+31 (0)20 5475050
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
6 t/m 18 jaar€9.50
CJP/Studentenkaart (t/m 27 jaar)€9.50
Kinderen t/m 5 jaar, Vriend Cobra Museum, Donateurs, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Stadspas Amstelveen, Rembrandtpas, Iamsterdam City Card, ICOM & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Cobra Museum voor Moderne Kunst


Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is dé plek op het gebied van de internationale CoBrA-beweging. Dé plek waar de geest van CoBrA, experiment en expressie in de kunst worden benadrukt. Het museum bezit een kernachtige CoBrA-verzameling, met kunstwerken en documentair materiaal, waarmee diverse presentaties worden gemaakt en die constant wordt uitgebreid.

witregel

Drie dingen die jij moet weten over Cobra Museum voor Moderne Kunst

witregel

Een slang? Nee een kunstbeweging!

CoBrA veroorzaakte in Nederland in 1948 een revolutie, een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstopvattingen en kunstuitingen. De leden van CoBrA verlangden naar een nieuwe, vrije kunst. Zij streefden daarom een directe en spontane expressie na. Hierbij lieten ze zich onder andere inspireren door creatieve uitingen van kinderen en geesteszieken, naïeve kunst en volkskunst. De naam van de groep is een afkorting van COpenhagen, BRussel en Amsterdam.

CoBrA in Nederland

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen maakt het erfgoed van de internationale CoBrA-beweging zichtbaar. Ook houdt het museum het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging levend. Het museum toont zijn collectie steeds in vernieuwde opstellingen om daarmee de breedte van de internationale CoBrA-beweging te benadrukken. Ook geeft het museum hiermee aandacht aan de dynamiek tussen de verschillende groepsleden. In de collectiepresentatie is er bijzondere aandacht voor de samenwerking tussen dichters en schilders van de beweging. De relatie tussen tekst en beeld speelde vanaf de oprichting van CoBrA een belangrijke rol.

Jouw bezoek aan Cobra Museum voor Moderne Kunst

Om jouw bezoek aan dit museum makkelijker te maken, vind je aan de linkerkant van deze pagina alle praktische informatie die je nodig hebt. Het Cobra Museum Amstelveen is eenvoudig te bereiken per auto doordat parkeren Museum Cobra geen enkel probleem is. Bovendien bereik je het museum eenvoudig met het openbaar vervoer. Omdat het museum dichtbij Amsterdam ligt, kun je een bezoek aan Museum Cobra makkelijk combineren met musea Amsterdam. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum