Museum informatie

Charles Dickens Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€10.00
Entree met koffie/thee€12.50
Entree met appeltaart€17.50
star_border Niet te zien op MuseumTV

Charles Dickens Museum


Het Charles Dickens Museum in Bronkhorst is terug van weggeweest. Na een metamorfose van vijf jaar is het museum volledig herbouwd, ingericht en ondergebracht bij het Land van Jan Klaassen in Braamt, nabij Doetinchem.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Charles Dickens Museum

witregel

Het Dickens Museum in Bronkhort

Het Dickens Museum was sinds 1987 in Bronkhorst gevestigd en genoot landelijke bekendheid. In 2017 sloot het museum zijn deuren, maar de oorspronkelijke oprichter Dr. Sjef de Jong vond dat het museum niet mocht verdwijnen. Samen met Geert Prein en Dirk de Jong, zoon van Sjef de Jong, heeft hij besloten om het museum in een andere vorm voort te zetten. Het museum is in Braamt met veel verbeeldingskracht en creativiteit nieuw leven ingeblazen.

Waan je in Victoriaanse tijd

Het museum is opgezet in een decor van een nachtelijk straatbeeld van Londen uit 1870, het jaar waarin de wereldberoemde schrijver Charles Dickens overleed. Bezoekers kunnen zich bij binnenkomst al wanen in de Victoriaanse tijd en worden door de geest van de schrijver meegenomen in zijn leven en werk. Het museum toont onder andere een uitgebreide collectie van Dickens’ boeken in de bibliotheek en heeft meerdere tentoonstellingsruimten waarin diverse thema’s uit zijn verhalen zijn verbeeld.

De wandelstok van Dickens

Een bijzonder hoogtepunt is de werkkamer van de schrijver, die is ingericht op basis van het thema ‘A Dickens Dream’. Dit is de titel van het schilderij dat na zijn dood is gemaakt door zijn vriend en illustrator Robert William Buss. Charles Dickens wordt hierin omringd door alle karakters die hij bedacht heeft. In de tentoonstellingsruimte is onder meer de originele wandelstok te zien die Charles Dickens zelf heeft gebruikt. Het museum ademt een sfeer van een reis naar het verleden en biedt bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen in het leven van deze beroemde schrijver.

Jouw bezoek aan het Charles Dickens Museum

Wil je het museum zelf bezoeken? Bereid je dan goed voor met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Bezoek je het museum met een groep van meer dan vijftien personen? Dan kun je het best eerst een afspraak maken. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum