Museum informatie

Chabot Museum
Museumpark 11
3015 CB
Rotterdam

010 436 37 13
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0016:30
Woensdag11:0016:30
Donderdag11:0016:30
Vrijdag11:0016:30
Zaterdag11:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.00
Tot 18 jaar Gratis
Studenten en CJP€3.60
Vereniging Rembrandt, Museumkaart, Rotterdampas en ICOM Gratis
Combiticket Chabot Museum & Huis Sonneveld€12.50
Museumparkticket (toegang tot 5 musea in Museumpark: Museum Boijmans van Beuningen, Chabot Museum, Kunsthal Rotterdam, Het Nieuwe Instituut, Het Natuurhistorisch)€27.50
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Chabot Museum


Modernistische stijl

Helder witte muren en strakke lijnen. Wanneer je de villa ziet, moet je alles eerst even goed in je op nemen. Het lijkt haast een gebouw uit een of andere futuristische film. Nee, helaas is het niet het huis van een van de hoofdpersonages uit een sciencefiction film. Geloof het of niet, maar in dit gebouw is het Chabot Museum gevestigd.

Dit modernistische gebouw is in 1938 ontworpen door de architecten Gerrit Willem Baas en Leonard Stokla. De villa is in opdracht van de familie Kraaijeveld gebouwd. De lichte ruimten, openheid naar de tuin en het prachtige uitzicht op de omgeving van het Museumpark, zorgen er voor dat de villa er echt uit weet te springen. De tuinen van het museum zorgen, samen met de tuinen van de overige villa’s in het Museumpark, voor een groene oase in het centrum van Rotterdam. Sinds 2000 is de villa ook een rijksmonument.

Een Rotterdamse kunstenaar

Hendrik Chabot (1894 – 1949): een Rotterdamse schilder en beeldhouwer. Wie geïnteresseerd is in kunstgeschiedenis, zal één van zijn werken vast wel kennen. ‘’De brand van Rotterdam’’ is waarschijnlijk een van zijn bekendste werken en hebben de meeste vast wel eens voorbij zien komen. Met zijn kunstwerken wordt Chabot gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het expressionisme in Nederland.

Collecties

Dankzij de initiatiefnemers van de Stichting Hendrik Chabot zijn de werken van Chabot uit de oorlogsjaren nog altijd te bezichtigen. Sinds de opening van het museum heeft het Chabot Museum echter meer werken van Chabot weten te bemachtigen. De werken van deze invloedrijke Rotterdamse kunstenaar zijn echter niet de enige kunstwerken die te zien zijn hier. Ook de werken van tijdgenoten van Hendrik Chabot worden in het Chabot Museum tentoongesteld.

Van beelden en werken van Rotterdamse kunstenaars tot bijzondere verzamelingen etnografica en nauwkeurig bijgehouden albums. Kan jij niet wachten om deze prachtwerken te zien? Bezoek dan nu de website voor meer informatie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.