Museum informatie

Cuby Museum
Voorstreek 4
9444PE
Grolloo

0592 - 269917
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.00
Kinderen onder 12 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Cuby Museum


Geschiedenis van Cuby & the Blizzards

Iedere Nederlandse bluesliefhebber kent ze: Cuby & the Blizzards. De bluesband, onder leiding van Harry Muskee, maakte veel furore met nummers als Windows of My Eyes en Appleknockers Flophouse. In de hoogtijdagen bestond de bezetting uit frontman en zanger Harry Muskee, Eelco Gelling op de gitaar, Herman Deinum op de bas, Helmig van der Vegt achter de piano, en Hans La Faille op het drumstel. Ook Herman Brood speelde een tijdje piano in de band. De band speelde stug door tot het einde van de 20e eeuw, ondanks de vele veranderingen in de bezetting. Het einde voor Cuby & the Blizzards kwam er in 2011. Muskee overleed aan de gevolgen van leverkanker.

Voor lange tijd oefenden de bandleden in het ouderlijk huis van Muskee in Grolloo. De ongeïsoleerde schuur waar dit in gebeurde, in combinatie met de harde muziek die werd gespeeld, zorgde ervoor dat het kleine dorpje al vroeg mee kon genieten van de muziek. In hetzelfde gebouw werd in 2011 het Cuby Museum geopend, volledig gewijd aan de band.

Vrijwilligers

Muskee, zelf, was misschien wel de grootste voorstander van dit museum. Hij werkte actief mee aan het verzamelen van objecten en memoribilia. Zijn plan was om geregeld zelf ook aanwezig te zijn om te vertellen over Cuby & the Blizzards. Helaas, overleed hij een aantal maanden na de opening van het museum.

Dit mocht het succes van het museum echter niet baten. Vrijwilligers melden zich maar al te graag aan. Veel van hen hebben een verleden met de band, Muskee, of zijn gewoon groot fan van de band. Stuk voor stuk hebben ze leuke anekedotes, die ze graag met bezoekers delen.

Voor iedere liefhebber van Cuby & the Blizzards is dit museum een absolute must. En ook voor liefhebbers van de Nederlandse muziekindustrie in het algemeen heeft het museum genoeg te bieden.

Kijk voor meer informatie op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.