Museum informatie

Botanische Tuin TU Delft
Poortlandplein 6
2628 BM
Delft

+31 15 278 23 56
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
0 t/m 4 jaar Gratis
Kinderen van 5 t/m 14 jaar€3
Volwassenen€6
65+€3
Delftpas & Rotterdampas houders Gratis
Vrienden van de Botanische Tuin Gratis
Museumkaart Gratis
TU Delft studenten - collegekaart verplicht Gratis
TU Delft medewerkers – personeelspas verplicht Gratis
Huur locatie trouwreportage€65
Hele jaar Maandag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur April - oktober Zondag 12.00 - 17.00 Gesloten 1 januari Nieuwjaarsdag 27 april Koningsdag 25 – 26 december 1e en 2e Kerstdag 31 december Oudejaarsdag
star_border Niet te zien op MuseumTV

Botanische Tuin TU Delft


De Botanische Tuin TU Delft ligt dichtbij de TU-campus en werd bijna honderd jaar geleden aangelegd. De tuin is rond de 2,5 ha groot en was oorspronkelijk een weiland met een kruidentuin die door Delftse apothekers werd gebruikt. De Botanische Tuin bestaat uit verschillende tuinen; de bomentuin en de middentuin. Ook zijn er nog de kassen, de technische gewassen en het boompaviljoen.

Ontstaan Botanische Tuin TU Delft

De landbouw in voormalig Nederlands-Indië is met de geschiedenis van de Botanische Tuin TU Delft verbonden. De belangstelling voor tropische landbouw nam tussen 1880 en 1910 sterk toe. Ook de gewassen die de bevolking van Nederlands-Indië traditioneel verbouwde kreeg op wetenschappelijk niveau belangstelling. Daarom werd er in de botanische tuin in Buitenzorg meerdere proefstations opgericht waarin wetenschappelijk onderzoek over koffie, suiker, tabak rubber en thee werd gedaan.

Samenwerking

De Botanische Tuinen TU Delft werkt samen met Stichting Nationale Plantencollectie om zo de instandhouding van het botanisch erfgoed in stand te houden. Om dit te kunnen realiseren zijn er voor elke tuin een beperkt aantal plantenfamilies opgesteld. Ook wil de stichting blijven bijdragen aan wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, het in stand houden van de biologische diversiteit op aarde, het ondersteunen va natuur- en milieueducatie, een bron zijn voor referentie en voor uitgangsmateriaal voor beroepskwekers en het bieden van gelegenheid voor recreatie.

Plantenfamilies

De Botanische Tuin heeft een rijke diversiteit aan plantenfamilies, namelijk 16. Verder hebben ze het plantengeslacht ‘Lavandula’ en technische gewassen zoals rubber en cacao.

Monumentale bomen

Verschillende monumentale bomen staan verspreidt over het terrein van de Botanische Tuin. Ze komen van over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan de Japanse walnoot, de Spaanse aak, de Noorse esdoorn en de Amerikaanse eik.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.