Museum informatie

Boomkwekerijmuseum
Reijerskoop 52-54
2771 BR
Boskoop

0172 217756
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0016:30
Woensdag13:0016:30
Donderdag13:0016:30
Vrijdag13:0016:30
Zaterdag10:0016:30
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
Jongeren tot 18 jaar€2.50
Kinderen tot 12 jaar Gratis
Groepen tot 10 personen€50.00
Groepen v.a. 10 personen (p.p.)€5.00
Groepen v.a. 20 personen (p.p.)€4.00
Basisschoolklas (per klas)€30.00
Museumkaarthouders, sponsors van het museum en vrienden van het museum Gratis
Audiotour Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Boomkwekerijmuseum


Het Groene Hart van Holland

Van verharde wegen en dicht op elkaar staande gebouwen, loop je zo een stukje natuur in. Het lijkt bijna misplaatst. Een groen gebied tussen zulke grote steden als Utrecht en Rotterdam in. Wie in de Randstad woont is vast wel bekend met het Groene Hart. Een toepasselijke naam, want het ziet er ook haast uit als een hart. Het grote groene gebied met veel open ruimte is omringd met dichtbevolkte stedelijke gebieden.

Juist om deze redenen is het niet raar dat in dit gebied zich het Boomkwekerijmuseum bevind. Midden in het Groene Hart ligt het plaatsje Boskoop: een van de belangrijkste boomkwekerij gebieden ter wereld.

Terug naar 1900

Je zal er dus ook niet raar van opkijken als er wordt gezegd dat Boskoop een rijke geschiedenis heeft in de boomkwekerij. Een geschiedenis die juist extra wordt belicht in het Boomkwekerijmuseum.

Van oude gereedschappen en werktuigen tot verschillende soorten manden. In het Boomkwekerijmuseum wordt aan de hand van oude objecten een goed beeld van de geschiedenis geschetst. Wanneer je een kijkje in de boomkwekerswoning neemt, zal het al snel lijken alsof de tijd hier stil heeft gestaan. De woning bevat nog zijn originele bedsteden en is ingericht alsof er nog altijd een gezin woont. Als bezoeker krijg je zo gelijk een indruk over de leefwijze van een boomkwekersgezin rond 1900.

Museumkwekerij

Naast de boomkwekerswoning bevinden zich nog twee gebouwen, die aan de hand van een glazen kasvormige constructie met elkaar zijn verbonden. De loods en museumkwekerij maken het plaatje helemaal af. Historische plantenrassen, zoals oude appel- en perenrassen waaronder de Schone van Boskoop. Maar ook bekende en minder bekende rozensoorten zoals de groene roos ‘Viridiflora’ uit 1856. Er zijn hier verschillende planten te vinden die ook voorkwamen op de kwekerij in 1900.

Neem in de Museumkwekerij een kijkje in de uitgebreide expositie of kijk bij de wisseltentoonstelling. Hongerig naar meer informatie? In dat geval is er zelfs een bibliotheek waar je meer te weten kan komen over dit interessante onderwerp. Om naderhand even alles te laten bezinken op het buitenterras. Bezoek de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.