Museum informatie

Bijbels Museum
Nieuwe Herengracht 18
1018 DP
Amsterdam

+31 (0)20 624 24 36
[email protected]
Het museum werkt samen met verschillende instellingen, bovenstaande adres is slechts het kantoor.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Bijbels Museum


Het Bijbels Museum wil voor deze tijd relevante verhalen vertellen. Verhalen die te maken hebben met de bijbel, voor het grote publiek. De voormalige vaste collectie, ooit begonnen door een dominee, is verhuisd naar Museum Catharijneconvent. Naast tentoonstellingen produceert het museum regelmatig podcasts en activiteiten die te maken hebben met de huidige tentoonstelling.

 

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Bijbels Museum

witregel

Samenwerkingen 

De tentoonstellingen die worden georganiseerd vinden plaats in verschillende plekken in het land. Het museum werkt onder andere samen met Westerkerk Amsterdam, Museum Klooster Ter Apel en Kloosterkerk Den Haag. Je kan het Bijbels Museum dus door heel Nederland tegenkomen.

Geschiedenis 

De collectie van het museum kwam voort uit een verzameling van Leendert Schouten (1828-1905), een Nederlandse predikant. Het begon toen hij de opdracht gaf om een maquette van de tabernakel te maken. De tabernakelis het draagbare heiligdom dat het volk Israël mee nam op hun reis door de woestijn. Het exemplaar van Schouten was een echte bezienswaardigheid, want het is gemaakt op basis van hoe het in de Bijbel beschreven staat. Eens in de twee weken stelde Schouten zijn huis in Utrecht open voor publiek en kon men zijn verzameling bekijken. Na zijn overlijden werd Schoutens collectie ondergebracht in het in 1925 geopende Bijbelse Museum.

Meer weten over het museum? Bezoek dan de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum