Museum informatie

Beeld en Geluid Den Haag

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
65+€8.00
Jongeren (13 t/m 18 jaar)€7.50
Studenten | CJP€6.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€4.00
Kinderen (tot 4 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Beeld en Geluid Den Haag


Beeld en Geluid Den Haag is een eigentijds museum dat de wereld van media in het middelpunt plaatst. Media doordringt elk aspect van ons leven; we zijn allemaal 24/7 consumenten, gebruikers, deelnemers, onderwerpen of makers van media. Het begrip van dit medium is vandaag de dag net zo cruciaal als leren lezen en schrijven. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis door dit fascinerende museum, waar je door middel van spellen, tests en voorbeelden alles leert over media en de rollen van journalisten, politici en individuen zoals jij en ik.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Beeld en Geluid Den Haag

witregel

Hoe media onze realiteit kleurt

In het museum in de hofstad kom je niet alleen te weten hoe media werkt, maar ook hoe het onze realiteit kleurt. Het museum biedt een interactieve ervaring met spellen en tests, waar je kunt ontdekken of je fake news herkent, waar jouw grenzen liggen als het op humor aankomt, en hoe goed Hagenaars zijn in het trekken van de aandacht in de media. Een bezoek aan het museum helpt je bewuster een weg te vinden in het medialandschap en brengt je aan het lachen, denken én twijfelen. Het is een boeiende reis voor iedereen vanaf 12 jaar, met een speciale familieroute voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

De locatie van Beeld en Geluid Den Haag

Beeld en Geluid Den Haag, voorheen bekend als COMM, Museum voor Communicatie en PTT Museum, bevindt zich aan de Zeestraat 82 in Den Haag. Sinds 2019 is het onderdeel van het Hilversumse Beeld en Geluid en draagt het de naam Beeld en Geluid Den Haag. In 2022 zijn de Stichting Beeld en Geluid Den Haag en de Stichting Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid gefuseerd tot één bedrijf, dat verder gaat onder de naam Beeld & Geluid. Een ander bekend museum dat deel uitmaakt van deze fusie is Beeld & Geluid in Hilversum.

De mediagenieke depots van het museum

De depots van het museum vormen eigenlijk de schatkamers, waar ongeveer 60.000 objecten op het gebied van post en telecomhistorie worden bewaard. Deze objecten, variërend van brievenbussen en stempelmachines tot telefoon- en telegraaftoestellen, werden verkregen door schenkingen, aankopen en legaten. Het museum heeft zelfs postkoetsen, vliegtuig- en scheepsmodellen, en kleding van PTT-personeel uit vervlogen tijden in het depot staan. De collectie weerspiegelt het verleden van het Nederlandse PTT Museum.

Een nieuw begin

In 2016/2017 onderging het museum een ingrijpende verbouwing, niet alleen fysiek, maar ook qua sfeer. Het resultaat is een toegankelijk en interactief museum dat zich richt op de wereld van communicatie. Enkele bekende stukken uit de collectie van Beeld & Geluid Den Haag zijn onder andere de kist van Brienne en de Enigma codeermachine. De Blauwe Mauritius-postzegel behoorde tot 2018 tot de collectie maar is dat jaar overgedragen aan het Nationaal Archief.

Jouw bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag

Beeld en Geluid Den Haag biedt een unieke en boeiende ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van media en communicatie. Wil jij het museum zelf bezoeken? Bereid je dan goed voor met behulp van de praktische informatie op deze pagina. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over openingstijden en entreeprijzen. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum