Museum informatie

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Entree groepen (>20 personen)€7.50
Kinderen (3 t/m 12 jaar)€5.00
Museumkaart / kinderen (0 t/m 2 jaar) Gratis
starTe zien op MuseumTV

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij


In het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij kun je letterlijk komen proeven van vroeger. Bakkers demonstreren alles wat er komt kijken bij de ambacht en kinderen kunnen de oude bakkerstechnieken oefenen tijdens verschillende workshops.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

witregel

Cultuurhistorisch erfgoed om op te eten

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij Medemblik heeft als doel het collectioneren, beheren en uitdragen van het cultuurhistorische erfgoed dat behoort tot de thematiek van ‘het leven en werk van de bakker’. Deze kerndoelstelling is tegelijkertijd ook het doel van het museum. De cultuurhistorische waarde van het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij wordt vooral bepaald door de omvang en volledigheid van de collectie. Het museum bezit over veel unieke voorwerpen van grote waarde binnen de bakkerijsector. De collectie bestaat vooral uit vormen, machines, gereedschappen, interieurinrichtingen, receptenboeken, vaktijdschriften, documenten en meer. De collectie is op dit moment verdeeld in meerdere collecties; bakkersleven, brood en beschuit, ijs, chocolade, marsepein, koek en taart, informatiedragers, suiker en borstplaat, textiel en verkoopactiviteiten.

Technieken die je nergens anders ziet

Dagelijks vinden er demonstraties plaats, zodat je met je eigen ogen kunt zien hoe koek, marsepein, chocolade en nog veel meer gemaakt worden. De technieken die in dit Bakkerijmuseum gebruikt worden zijn in de rest van Nederland bijna niet meer te zien.

Brood en banket in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

De collectie van het museum bestaat uit het erfgoed dat uit het vak van de Nederlandse en Westfriese brood- en banketbakkerij bewaard is gebleven (voornamelijk over de periode 1800-1960). Hierdoor wordt niet alleen de kennis over de ambacht behouden, maar ook de kennis over het sociaal-economische leven van vroeger.

Jouw bezoek aan Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Heb je al trek gekregen? Bezoek het Bakkerijmuseum in Medemblik dan zelf. Aan de linkerkant van deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt. Zo zie je er meer over de openingstijden, entreeprijzen en adresgegevens. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum