Museum informatie

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij
Nieuwstraat 8
1671 BD
Medemblik

0227 – 54 50 14
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7
Kinderen - 3 t/m 12 jaar€5
Kinderen - 0 t/m 2 jaar Gratis
Groepen - vanaf 20 personen€6
Buiten Schoolse Opvang (ook begeleiding)€5
Museumkaart Gratis
Tijdens de schoolvakanties is het museum de hele week geopend, dus ook op maandag, van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum hanteert alle regio’s in Nederland als schoolvakantie, zoals opgegeven door het Ministerie van OCW. Het museum is gesloten op Koningsdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwsjaarsdag. Groepen kunnen het museum, op afspraak, ook ’s morgens bezoeken.
starTe zien op MuseumTV

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij


In het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij kun je letterlijk komen proeven van vroeger. Bakkers demonstreren alles wat er komt kijken bij de ambacht en kinderen kunnen de oude bakkerstechnieken oefenen tijdens verschillende workshops.

Stichting Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij Medemblik

Stichting Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij Medemblik heeft als doel het collectioneren, beheren en uitdragen van het cultuurhistorische erfgoed dat behoort tot de thematiek van ‘het leven en werk van de bakker’. Deze kerndoelstelling is tegelijkertijd ook het doel van het museum.

Collectie

De cultuurhistorische waarde van het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij wordt vooral bepaald door de omvang en volledigheid van de collectie. Het museum bezit over veel unieke voorwerpen van grote waarde binnen de bakkerijsector. De collectie bestaat vooral uit vormen, machines, gereedschappen, interieurinrichtingen, receptenboeken, vaktijdschriften, documenten en meer.

De collectie is op dit moment verdeeld in meerdere collecties; bakkersleven, brood en beschuit, ijs, chocolade, marsepein, koek en taart, informatiedragers, suiker en borstplaat, textiel en verkoopactiviteiten.

Demonstraties

Dagelijks vinden er demonstraties plaats, zodat je met je eigen ogen kunt zien hoe koek, marsepein, chocolade en nog veel meer gemaakt worden. De technieken die in dit Bakkerijmuseum gebruikt worden zijn in de rest van Nederland bijna niet meer te zien.

Brood en banket

De collectie van het museum bestaat uit het erfgoed dat uit het vak van de Nederlandse en Westfriese brood- en banketbakkerij bewaard is gebleven (voornamelijk over de periode 1800-1960). Hierdoor wordt niet alleen de kennis over de ambacht behouden, maar ook de kennis over het sociaal-economische leven van vroeger.

Openingstijden, arrangementen en workshops

De openingstijden van dit ambachtelijke museum vind je eenvoudig in de witte informatiebalk op deze museumpagina. Uiteraard kan je ook een kijkje nemen op de website van dit Bakkerijmuseum in Medemblik.

Er worden verschillende arrangementen georganiseerd. Je kunt er bijvoorbeeld een kinderfeestje houden. Om de kennis en kunde over het ambacht van het bakken te behouden voor de toekomst.. stelt het museum diverse workshops beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn suikertrekken (lolly’s maken), cacao beschilderen en lekker brood bakken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum