Museum informatie

Archeologiehuis Zuid-Holland
Archeonlaan 1a
2408 ZB
Alphen aan den Rijn

0172-447744
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Kinderen 4 t/m 9 jaar€5
Vanaf 10 jaar€7.50
Archeon & Archeologiehuis 4 t/m 9 jaar€20.90
Archeon & Archeologiehuis vanaf 10 jaar€23.90
Museumkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Archeologiehuis Zuid-Holland


Het Archeologiehuis Zuid-Holland is gevestigd op het terrein van Archeon, in Villa Rijswijk. Het museum toont de bezoeker op unieke wijze een overzicht van de rijke geschiedenis van de provincie Zuid-Holland middels een breed scala aan archeologische vondsten, nieuwe media en doe-tafels. In het Archeologiehuis zijn bijzondere archeologische vondsten uit de provincie te bewonderen, ondersteund met maquettes, reconstructies en audiovisuele presentaties. Het Archeologiehuis presenteert opgravingen uit Zuid-Holland vanaf 8000 voor Christus tot aan de 18e eeuw

Opgraving

Villa Rijswijk, zoals het gebouw waarin het museum is gevestigd wordt genoemd, is gebaseerd op archeologische vondsten. Tijdens werkzaamheden in de polder bij Rijswijk bleek ergens een vreemde heuvel te zijn. Zeven jaar later is men hier begonnen aan opgravingen. Na twee jaar graven en onderzoek stuitte men op de resten van een inheemse boerderij voorzien van een stenen fundering. Er zouden tot in de eerste helft van de 3e eeuw na Christus mensen hebben gewoond op de heuvel.

Villa Rijswijk

Het huis heeft vele kenmerken van een Romeinse villa en er hebben waarschijnlijk geromaniseerde Cananefaten gewoond, dit was een West-Germaanse stam of volk. Er zullen op het terrein van de villa sinds het begin van onze jaartelling mensen hebben gewoond.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum