Museum informatie

Apple Museum Nederland (AMN)
Burg. van Weezelplein 10
9431 AG
Westerbork

06-57609432

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag11:0017:00
Maandag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 12 jaar)€5.00
Kinderen van 4 t/m 12 jaar€2.5
starTe zien op MuseumTV

Apple Museum Nederland (AMN)


In het Apple Museum ontdek je hoe de computer de wereld heeft veranderd. Ook krijg je een kijkje in het leven van Apple-oprichters Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Het museum staat vol met oude en nieuwe producten van het Amerikaanse elektronicabedrijf. Deze collectie bestaat uit computers, printers, laptops, iPhones, iPads en allerlei accessoires.

Pac-Man

De (oude) Apple-apparaten zijn niet alleen te bewonderen. Ook mogen ze gebruikt worden! Een deel van de apparaten werkt nog en het museum nodigt bezoekers uit om hier oude spelletjes op te spelen. Zo kun je Pac-Man spelen en voor kinderen is er zelfs een hoekje ingericht met allerlei games, ook voor de allerjongsten. Daarnaast stelt het museum niet meer of slecht verkrijgbare vervangingsdelen en software beschikbaar.

Bezoekers van ver

Het Apple Museum is de enige in zijn soort in Nederland. Er bestaan enkel vier andere musea ter wereld met een collectie zoals het Apple Museum: in Los (Polen), Praag, Savona (Italië) en Moskou. Westerbork trekt daarom ook bezoekers vanuit de hele wereld die geïnteresseerd zijn in werkende en bruikbare Apple computers.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum