Museum informatie

Anton Pieck Museum
Noordwal 31
8051 ES
Hattem

(038) 444 21 92
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0016:30
Dinsdag10:0016:30
Woensdag10:0016:30
Donderdag10:0016:30
Vrijdag10:0016:30
Zaterdag10:0016:30
Zondag13:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.00
Kinderen 4 t/m 12 jaar (p.p.)€3.50
Gezinskaart (2 volwassenen + 1 kind, waarbij meerdere kinderen gratis toegang hebben)€20.00
65+€8.00
CJP€6.00
Museumkaart Gratis
Het museum hanteert tijdsblokken voor een bezoek. Ieder half uur start een nieuw tijdsblok. Deze blokken kan je reserveren op de website. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Anton Pieck Museum


‘Als ik kan tekenen ben ik gelukkig’. Dat zijn de woorden van Anton Pieck. Het Anton Pieck Museum bevindt zich op een unieke locatie tussen de historische panden in de binnenstad van Hattem. Het museum is gevestigd tussen de Dijkpoort en molen de Fortuin. In het museum vind je de grootste collectie van deze Nederlandse kunstschilder, tekenaar en graficus. Ook kun je zijn originele werkhoek bewonderen, met een 1500 kilo wegende etspers waar hij zijn eigen etsen op afdrukte.

Geschiedenis

Anton Pieck werd op 19 april 1895 geboren in Den Helder. Hij was bescheiden en geliefd en één van een tweeling. Anton ging naar de Koninklijke Haagse academie voor Beeldende Kunsten. Hier volgde hij verschillende tekencursussen. Voor een zekere financiële basis besloot Pieck docent te worden aan het Kennemer Lyceum in Overveen. Dit werk heeft hij voor veertig jaar gedaan. Hij is als kunstenaar wereldwijd bekend om zijn ‘gebruiksgrafiek’. Hij vervaardigde illustraties, kalenders, geboorte- en nieuwjaarskaarten, reistekeningen, etsen, litho’s en houtsneden. Als ontwerper en restaurateur heeft hij ook grote werken op zijn naam staan. Neem bijvoorbeeld het Autotron in Drunen en de Efteling.

Collectie

Door de collectie van het museum maak je kennis met de man achter de kunst. Door de interactieve Museum Tour verdiep je je nog verder in de expositie. Ieder jaar wisselt deze tour waardoor je bij een nieuw bezoek aan het museum nog meer te weten komt van deze kunstenaar. In de tour krijg je als bezoeker de mogelijkheid om op details en technieken in te zoomen. Ook lees je nóg meer verhalen over zijn achtergrond. Bekijk voor de actuele tentoonstelling de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum