Museum informatie

Amersfoort in C
Muurhuizen 104
3811 EL
Amersfoort

033 460 30 80
[email protected]

starTe zien op MuseumTV

Amersfoort in C


Amersfoort in C is een stichting én het samenwerkingsverband van vier culturele instellingen in Amersfoort. Museum Flehite, Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Architectuurcentrum FASadE behoren tot deze stichting. Deze musea werken samen om elkaar te versterken en efficiënter te opereren.

Museum Flehite

Museum Flehite is het (kunst)historisch museum van de stad Amersfoort. Het museum is in drie historische panden gevestigd en laat de geschiedenis van de stad zien. Dit doen zij door een uitgebreide collectie aan kunstwerken en objecten. Je vindt hier het werk van onder andere Jacob van Campen en Hendrik Jan Wolkers. Daarnaast worden er in het museum regelmatige tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdEKAdE is gevestigd in het Eemhuis in Amersfoort. Het organiseert tentoonstellingen op verschillende vlakken zoals (moderne) kunst en vormgeving & design. KAdE is met haar tentoonstellingen open voor impulsen vanuit de hele wereld. De kunsthal zelf heeft geen eigen collectie. Naast tentoonstellingen worden er door KAdE ook andere dingen georganiseerd zoals lezingen en workshops.

FASadE

FASadE is de nieuwe naam voor het KAdE Architectuurcentrum. De naam staat voor ‘Forum voor Architectuur en Stedenbouw’. Het centrum bevindt zich aan de Eem en is toegankelijk voor een breed publiek. Zij willen architectuur en stedenbouw onder de aandacht brengen en men hier kritisch over laten denken. Elke maand wordt er door FASadE een architectuurcafé georganiseerd. Verder zijn er nog andere activiteiten, zoals films en excursies.

Het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis bevindt zich in het geboortehuis van Piet Mondriaan (1872-1944). Tot 1880 woonde hij hier met zijn familie. De vader van Mondriaan was hoofd van de aangrenzende school. Deze school is ook onderdeel van het Mondriaanhuis. Het museum heeft een permanente expositie ingericht waar je meer over het leven en werk van Mondriaan te weten kunt komen. Ook kun je bij deze expositie zijn Parijse atelier bewonderen.

MuseumTV heeft de collectie van het Mondriaanhuis vastgelegd in een mini-docu. Zie hier de trailer van in onderstaande video.
 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum