Museum informatie

Amersfoort in C
Muurhuizen 104
3811 EL
Amersfoort

033 460 30 80
secretariaat@amersfoort-in-c.nl

star_border Geen lid van MuseumTV

Amersfoort in C


Amersfoort in C is een stichting én het samenwerkingsverband van vier culturele instellingen in Amersfoort; Museum Flehite, Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Architectuurcentrum FASadE. Deze musea werken samen en willen elkaar daarmee versterken en efficiënter kunnen opereren.

Amersfoort in C ondersteunt de musea bij de PR en marketing, en regelt alles op het gebied van personeelszaken, automatisering en financiën.

De stichting heeft een bestuur en een directie, waarvoor de leden elke vier jaar worden gekozen. De leden verdienen voor hun taken binnen de stichting geen vergoeding. Het hoogste orgaan binnen de stichting wordt gevormd door het bestuur en heeft een (onafhankelijke) voorzitter. De dagelijkse leiding wordt door de directie geleidt.

Museum Flehite

Museum Flehite is het (kunst)historisch museum van de stad Amersfoort. Het museum is in drie historische panden gevestigd en laat de geschiedenis van de stad zien door middel van objecten en kunstwerken die deel uitmaken van de museumcollectie. De collectie bestaat onder andere uit werk van artiesten als Jacob van Campen, Hendrik Jan Wolkers en Matthias Withoos. Verder worden er door het museum tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdEKAdE is gevestigd in het Eemhuis in Amersfoort. Het organiseert tentoonstellingen op verschillende vlakken; (moderne) kunst, vormgeving & design, architectuur en eigentijdse beeldcultuur. KAdE is met haar tentoonstellingen open voor impulsen vanuit de hele wereld, maar heeft geen eigen collectie. Naast tentoonstellingen worden er door KAdE ook andere dingen georganiseerd, zoals rondleidingen, lezingen en workshops.

FASadE

FASadE is de nieuwe naam voor het KAdE Architectuurcentrum. De naam staat voor ‘Forum voor Architectuur en Stedenbouw’ en bevindt zich aan de Eem. Architectuur en stedenbouw worden door FASadE bij een breed publiek onder de aandacht gebracht en daarmee proberen ze het kritisch denken van mensen hierover te prikkelen. Elke maand wordt er door FASadE een architectuurcafé georganiseerd. Verder zijn er nog andere activiteiten, zoals films, excursies en tentoonstellingen.

Het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis bevindt zich in het geboortehuis van Piet Mondriaan (1872-1944). Tot 1880 woonde hij hier met zijn familie. De vader van Mondriaan was hoofd aan de aangrenzende school en is ook onderdeel van het Mondriaanhuis. Het museum heeft een permanente expositie ingericht waar je meer over het leven en werk van Mondriaan te weten kunt komen. Ook kun je bij deze expositie zijn Parijse atelier bewonderen. Verder wordt er door het Mondriaanhuis kunst van tijdgenoten en artistieke erfgenamen geëxposeerd.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.