Museum informatie

Ambachtelijke zagerij en klompenmakerij museum
Schuitvaartjaagpad 179
Etten-Leur

076 – 5961599

Het museum hanteert geen vaste openingstijden. Je kan jouw bezoek aanmelden via het contactformulier op de website van het museum.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Ambachtelijke zagerij en klompenmakerij museum


De initiatiefnemer van het ambachtelijke zagerij en klompenmakerij museum is Wim Jacobs. Hij heeft lange tijd allerlei voorwerpen verzameld uit de periode rond 1900. Het boerenleven en ambachten staan bij deze materialen centraal. Op een gegeven moment had hij een zaagmachine met dieselmotor gekocht.  Voorbijgangers vroegen zich iedere keer sterk af wat er nu aan de hand was wanneer zij een enorm kabaal hoorden en kwamen vaak bij Jacobs kijken naar de machine. Op deze manier is het museum geboren!

Zagerij

De boomzaag uit 1880 is het topstuk. Af en toe worden er dan ook demonstraties gehouden van hoe er met deze machine gewerkt wordt.

Klompenmakerij

Generaties lang zijn de klompenmaak-machines van Lambertus Servranckx bewaard gebleven. Het museum heeft nu al geruime tijd deze machines in het bezit en er worden demonstraties gehouden van hoe men van hout een klomp maakt.

Het oude huis

Naast de ambachten, is er bij het museum een woonhuis nagebouwd in de stijl van begin 1900. Zo kun je kennismaken met het dagelijks even van meer dan een eeuw geleden!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum