Museum informatie

Streekmuseum ’t Steenhus

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier (vanaf 12 jaar)€3.50
Kinderen (t/m 11 jaar) Gratis
De openingstijden zijn seizoensgebonden. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van het museum.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Streekmuseum ’t Steenhus


Het ambachtelijke Streekmuseum ’t Steenhuus beschikt over twee vaste exposities over ambachten en ieder jaar is er een nieuwe wisselexpositie. De ambachten die centraal staan, zijn het schilders- en bakkersambacht. Daarnaast zijn er veel gebruiksvoorwerpen te vinden in naar de thema ingerichte kamers.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Streekmuseum ’t Steenhus

witregel

Wat is een steenhuis?

Het museum in gevestigd in een bijzonder gebouw, namelijk in het schuurgedeelte van een steenhuis. Een steenhuis is een overblijfsel van een voormalige verdedigingsburcht of opslagplaats van welvarende adel uit de late middeleeuwen. Steenhuizen zijn erg zeldzaam, het steenhuis in Niebert is als enige overgebleven in de provincie Groningen. Het voorhuis van dit steenhuis wordt tegenwoordig nog bewoond en is daarom niet te bezichtigen.

De authentieke Nieberter Molen

Bij het museum vind je de Nieberter molen. Deze molen is in 1818 gebouwd en is een van de laatste originele zeskanten stellingmolens. Deze molens werden vroeger met zes hoekspanten gebouwd, omdat dit voordeliger was. In 1899 in de molen verplaatst naar zijn huidige plek.

Jouw bezoek aan Streekmuseum ’t Steenhus

Wil je het museum zelf bezoeken? Bekijk dan de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum