Museum informatie

Agrarisch Museum Westerhem

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:3017:00
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
Kinderen tot 18 jaar Gratis
HGB leden met een lidmaatschapskaart Gratis
Museumkaart Gratis
Rondleiding, excl. entreegeld (per 15 personen op afspraak)€25.00
Bekijk de website voor de meest actuele openingstijden. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Agrarisch Museum Westerhem


Agrarisch Museum Westerhem: een vrijstaand herenhuis, wat ooit werd bewoond door de herenboer en burgemeester Hendrik Scheringa, met een stolpboerderij ernaast. Deze unieke combinatie van voorhuis en stolpboerderij werd in 1877 gebouwd. Pas in 1965 werd de woonwijk Westerhem om de boerderij heen gebouwd. Niet veel later werd de boerderij in 1999 aan het Historisch Genootschap Beemster verkocht.

In het voorjaar van 2000 werd de beslissing gemaakt om de stolpboerderij als Agrarisch Museum in te richten. Een grote renovatie volgde. Na een aantal maanden was het zover: de deuren van het museum konden eindelijk worden geopend.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Agrarisch Museum Westerhem

witregel

Nog altijd authentiek

In de authentieke stolpboerderij wordt het agrarische leven rond 1920 in Beemster weergegeven. Een ervaring die al naar voren komt in de tuin. Een ingerichte siertuin met daarnaast een moestuin. De ouderwetse hoogstamfruit, zoals appels, peren en pruimen, brengen je al gelijk terug naar het jaar 1920. Een ervaring die binnen alleen maar wordt versterkt door de stolp en constructie van de boerderij.

Wanneer je verder naar binnen loopt, zal je er snel achter komen dat de boerderij nog een werkende brongasinstallatie, met een aantal werkende brongaslampen, bevat. Een energiebron die typisch bij de geschiedenis van Beemster past. Hierdoor laat Westerhem juist een uniek stukje van de Beemster geschiedenis zien.

Beemster vs. Water

Water heeft altijd een grote rol gespeeld in de Beemster geschiedenis. Een speciale tentoonstelling hierover valt dus ook niet te missen in het museum. In deze tentoonstelling, die nog tot en met 2020 is te zien, wordt er verteld over de inpoldering, droogmakerij en waterbeheer van de droogmakerij de Beemster vanaf 1607 tot heden.

Naast de vaste tentoonstellingen worden er in het Agrarisch Museum Westerhem ook regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website.

Bekijk hier een overzicht van alle MuseumTV video’s.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum