Museum informatie

Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU)
Oudegracht 176
3511 NP
Utrecht

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
starLid van MuseumTV

Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU)


Zestien jaar lang liet het Aboriginal Art Museum in Utrecht het publiek kennis maken met Australische kunst. Het museum, dat 15 juni 2017 haar deuren sloot, functioneerde dan ook als een platform voor Aboriginal beeldende kunst – en de ontwikkelingen hierin – in Europa.

Aboriginals

De aboriginals zijn een ethnische groep die eeuwenlang vervolging achter de kiezen heeft. In Australie wordt dan ook jaarlijkse ‘national day of healing’ georganiseerd om deze zwarte bladzijdes uit zijn historie te herdenken. In totaal zijn er rond de 400 verschillende stammen verspreid over een groep van 650 duizend personen. Recent was er zelfs een wetenschappelijk onderzoek waaruit bleek dat de Aboriginals waarschijnlijk al 65 duizend jaar geleden van Afrika naar Australia verhuisde. Dit maakt de bevolking een van de oudste bekende groep mensen.

Deuren definitief dicht

Het museum is jarenlang mogelijk gemaakt met behulp van private financiering. Deze financiering loopt nu ten einde. In dat licht heeft het bestuur besloten af te sluiten met een laatste bijzondere tentoonstelling: Tracking Memories: Het geheugen van het land. Op deze manier willen zij een blijvende herinnering achterlaten. Het publiek kan nog tot en met 15 juni 2017 genieten van diverse prachtige Aboriginal kunstwerken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.