Museum informatie

Vrijheidsmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.5
Kinderen 0 t/m 6 jaar Gratis
Kinderen 7-12 jaar€8.00
Kinderen 13 t/m 17 jaar€8.00
Familietarief (2 volw+2 kind 7 t/m 17 jr)€17.00
Defensie- en veteranenpas€10.00
CJP / Cultuurkaart / Collegekaart€8.00
Museumkaarthouders Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Vrijheidsmuseum


Niet minder dan 85 jaar geleden lag de wereld, op zijn zachtst gezegd, in rep en roer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben zich er duizenden verschrikkelijke gebeurtenissen over de wereld afgespeeld. Vanaf 1939 tot 1945 hebben mensen van over de hele wereld gevochten voor hun vrijheid. Dit en nog veel meer, komt samen tijdens een bezoekje aan het Vrijheidsmuseum in het Gelderse plaatsje Groesbeek.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Vrijheidsmuseum

witregel

Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen

Als bezoeker beleef je van dichtbij de boeiende verhalen over oorlog en vrijheid. Verhalen die zich zowel in Nederland als Duitsland, Europa en zelfs daarbuiten afspelen. Het zijn de verhalen van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen. Door middel van verschillende perspectieven wordt de Tweede Wereldoorlog van verschillende kanten belicht. Hoewel de geschiedenis centraal staat, gaat het museum zelfs verder dan dat. Het Vrijheidsmuseum weet op een interessante manier de twintigste eeuw en de actualiteit te betrekken. Kortom wordt je als bezoeker uitgedaagd om stil te staan bij de vrijheid van toen en nu en hier kritisch over na te denken.

Een parachute als gebouw

Het Vrijheidsmuseum licht vlakbij Duitsland. Dit in het midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog, namelijk de Market Garden en de Veritable.

Niet alleen de ligging, maar ook het ontwerp van het pand verwijst terug naar de Tweede Wereldoorlog. Het gebouw heeft namelijk een hoogte van twaalf meter. Het design doet mensen erg denken aan een enorme parachute. Een subtiele terug verwijzing naar de dropping van duizenden Amerikaanse parachutisten, die op 17 september 1944 in Groesbeek op de landingsterreinen langs de Wylerbaan en op Klein Amerika landden.

Vrijheid

Van authentieke voorwerpen tot documenten en persoonlijke verhalen. Via verschillende films en fascinerende foto’s ga je als bezoeker de interactie aan met het verhaal. Met het thema ‘Vrijheid’ als rode draad in het museum, beleef je je vrijheid als nooit eerder tevoren.

Ben jij er klaar voor om kritisch na te denken over de vrijheid van vroeger en nu? Bekijk dan nu de website voor meer informatie! Kijk hier voor een overzicht van de Nederlandse musea.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum