Ter gelegenheid van de Nationale Molendag heeft MuseumTV een top 4 gemaakt van Nederlandse molens. Ga eropuit en verken de molenmusea die Nederland rijk is! Ken je Museummolen Jan Pol en Olie- en Korenmolen Woldzigt in Drenthe al? En heb je onze video’s van Molenmuseum De Wachter en Molenmuseum De Valk al gezien?

1. Museummolen Jan Pol

Museummolen Jan Pol is een uniek rijksmonument in het centrum van het Drentse dorp Dalen. Je leert hier alles over de werking en geschiedenis van de molen, de geschiedenis van het dorp Dalen en zijn omgeving. Helemaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht op 14 meter hoogte!

2. Olie- en Korenmolen Woldzigt

In het Drentse Roderwolde staat de werkende Olie- en Korenmolen Woldzigt. In de molen kom je meer te weten over de werking en geschiedenis van de molen. Zo is er de olieslagerij waar het lijnzaad verwerkt wordt tot olie. Je ziet er authentieke machines aan het werk en ontdekt er het  proces van olieslaan.

3. Molenmuseum De Wachter

Molenmuseum De Wachter in het Drentse Zuidlaren is een koren-, olie- én een specerijenmolen. Hiermee is deze molen uniek in Nederland. Bewonder in De Wachter allerlei stoommachines, maak kennis met oude ambachten en bekijk de grote collectie gebruiksvoorwerpen uit de boerderij en het huishouden van vroeger.

4. Molenmuseum De Valk

Binnen de ronde muren van Molenmuseum De Valk in Leiden vind je driehond jaar aan molengeschiedenis. Er wordt in detail uitgelegd hoe het vermalen van graanproducten in zijn werk ging. Op de begane grond zie je hoe een traditionele molenaarswoning eruitzag en op het dak geniet je van het uitzicht over de stad!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.