25 oktober 2017

Ga met ons mee op een culinaire verkenningstocht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen! En wie kan ons beter door de openluchttentoonstelling Vers van Vroeger leiden dan culinair publiciste Janny van der Heijden? Geniet van het uitzicht op het IJsselmeer en loop met ons mee over de oude klinkers in de straten van het buitenmuseum – een reis terug in de tijd. In deze MuseumTV productie worden de culinaire aspecten van de regio verkend: wat waren honderd jaar geleden bekende eetgewoonten en wat is er allemaal eetbaar uit de zee en van het land?

 

Janny ontdekt bijvoorbeeld dat hier ook frisse en moderne gerechten met traditionele ingrediënten worden bereid door speciaal ingehuurde ‘food curators’. Het museum besteedt namelijk ook aandacht aan de hedendaagse lokale cultuur. Om ook een goed beeld te krijgen van hoe het leven in Enkhuizen er rond 1920 uit moet hebben gezien gaat onze host lunchen in een klassiek huishouden uit die tijd. Uiteraard staat er ook vis op het menu en Janny neemt ons mee naar de ambachtelijke visrokerij waar ze sprot proeft.

 

Bekijk de video nu gratis op MuseumTV!

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum