In Keuze van de redactie: herfstmusea tippen we je vijf musea die je door deze herfst heen slepen. De redactie heeft musea gekozen waar je kunt genieten van herfstkleuren tijdens een wandeling, maar waar je ook lekker kan schuilen als het regent. Ideaal voor een herfstige dag als je zowel cultuur wil snuiven als pumpkin spice.
witregel

Natuurmuseum Holterberg | Holten 📌

In Natuurmuseum Holterberg wordt aan de hand van 11 prachtige diorama’s getoond hoe de natuur in omstreken is. Het draait allemaal om de voorgrond waar dieren in hun natuurlijke habitat staan. Op deze manier zie je niet alleen de natuur, maar beleef je de natuur ook omdat het diorama om je heen te vinden is! Bij het museum hoort het bos van Daantje Das waar je meer kunt leren over de natuur. Als je na het museum nog wil wandelen is dit bos uitermate geschikt om de herfstbladeren van de bomen te zien vallen.
 

Museum Klok en Peel | Asten📌

Reis af naar Asten in Noord-Brabant. Hier vind je de grootste verzameling aan klokken en beiaarden in heel Europa. Ook kun je je onderdompelen in de natuur -en cultuurhistorie van de Peel in Museum Klok & Peel. Het museum heeft de ToerismePoort ontwikkeld, wat de perfecte gelegenheid is om een museumbezoek te verbinden aan een hele dag weg. Je kan namelijk vanuit het museum een fiets- of wandeltocht volgen. Zowel binnen als buiten is er informatie beschikbaar voor toeristen en recreanten. Buiten staan er informatieborden en binnen vind je informatie over de Peel en de bezienswaardigheden in omstreken. Ideaal voor een herfstig dagje uit.
Drents Museum | Assen📌
In het prachtige Assen is het Drents museum te vinden.  Niet veel verder het prachtige oude Asserbos en het landgoed Overcingel. Uitermate geschikt voor een herfstwandeling met als kers op de taart een ontzettend leuk museum.  Het Drents Museum heeft meerdere collecties. De collectie Drentse geschiedenis illustreert het beeld van de materiële cultuur van de gewone man en vrouw in de periode 1750-1950. De collectie kunst uit de periode 1885-1935 die het Drents Museum in bezit heeft, wordt gerekend tot de vijf topcollecties op dit gebied in Nederland. Ook de collectie hedendaagse realistische kunst is bijzonder. In Nederland was het de afgelopen decennia voor een museum niet gebruikelijk om dit te verzamelen. De collectie van het Drentse Museum over het hedendaagse realistische kunst is uitgegroeid tot de meest toonaangevende op dit vlak in ons land.
 

Natura Docet Wonderryck Twente | Denekamp 📌

Museum Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest, geniet van de mooie parktuin van het museum en ga erop uit in het landschap van Noord-Oost Twente. Na of voorafgaand aan je museumbezoek kun je de locatie gebruiken als startpunt voor wandel- en fietstochten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld het Vlinderpunten route netwerk van hoogtepunten in het landschap. Hiermee creëer je een prachtige herfstdag.
 

Bonnefantenmuseum | Maastricht 📌

De liefhebber van beeldende kunst kan zijn hart ophalen in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. De collectie bestaat uit historische kunstwerken en is vooral bekend voor de middeleeuwse beeldhouwkunst. Bovendien is het gebouw waar het museum is gevestigd een trekpleister in Maastricht. De opvallende toren van het gebouw is bijna 30 meter hoog en heeft de vorm van een raket. Van de buitenkant ziet het er modern uit, maar het interieur van het museum is juist klassiek. Dit is een leuk contrast met de overkant van de Maas, waar de Sint-Pietersberg zich bevindt.  De Limburgse heuvel heeft een geweldig uitzicht en een schitterend wandelgebied met bijzondere kalkrijke natuur, wijngaarden, mergelgrotten en -groeves en prachtige vergezichten.
 

Vind je Keuze van de redactie: herfstmusea een leuke rubriek? Kijk dan ook naar andere compilaties op ons YouTube-kanaal.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum