Een nieuwe 360 graden belevenis voor de bezoekers

Marinemuseum, Marinemuseum in 360, Den Helder, Zeeslag, Javazee, Museum, Marine, MuseumTV,
Het Marine Museum in Den Helder en MuseumTV hebben samen een digitale stap gemaakt om de bezoekers een vernieuwende en aanvullende online belevenis van het museum aan te bieden. Met de zogenaamde 360 video zijn een aantal pronkstukken nu ook in virtual reality te bekijken.

 

Video-on-demand en digitale marketing zijn in rappe ontwikkeling binnen de museumsector. Veel musea zoeken naar innovatieve manieren om hun tentoonstellingen en bijzondere stukken bij een breder publiek onder de aandacht te krijgen. Zo willen zij ook nieuwe doelgroepen enthousiasmeren om naar het museum te komen.

 

De ‘belevenis’ wordt steeds belangrijker in de marketing en promotie van musea.
Dat is ook terug te vinden in de zorg die veel musea in het design en de opzet van tentoonstellingen steken. De trend gaat naar ‘augmented reality’ waar het object door digitale middelen op een meerlagige manier beleefd kan worden.

 

Deze trend is ook te vinden in de digitale communicatie van musea waar video-on-demand, virtual reality tours en 360-videos ingezet worden om de potentiële bezoekers voor, tijdens en na het museumbezoek te inspireren en een extra aantrekkelijke belevenis te bieden.

 

Het Marine Museum in Den Helder heeft ervoor gekozen om middels 360 video vier verschillende soorten schepen uit hun collectie op een nieuwe manier in beeld te brengen. Deze schepen speelden tijdens de oorlog een belangrijke rol. De bezoeker van MuseumTV kan deze schepen nu en détail online ontdekken door de ogen van ervaren experts die ooit zelf op deze boten hebben gevaren.

 

Via deze LINK zijn de vier 360 video’s te bekijken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum