Stellen dat 2021 wederom een gek jaar was is een understatement. Daarentegen hebben musea samen met MuseumTV laten zien hoe wendbaar de culturele sector kan zijn. Want ondanks de onzekere tijd waarin we ons allemaal bevinden, hebben kersverse ideeën het levenslicht gezien en heeft MuseumTV met dank aan zijn vrienden 136(!) nieuwe producties gerealiseerd.

In totaal mag MuseumTV nu 320 musea op zijn platform welkom heten. Vernieuwende musea, inspirerende tentoonstellingen of oude bekenden: ze kwamen dit jaar allemaal voorbij. Daarnaast stijgen onze video’s naar grote hoogtes dankzij het format Dutch at Heart, dat te zien is aan boord van de vliegtuigen van KLM, bereikten we samen met CJP jongeren met de nieuwe podcast Je Eerste Keer en brachten we museumactualiteiten in beeld met What’s New. Tot slot gingen we samen met AT5 in het programma CULT op bezoek bij het Rembrandthuis en het Amsterdam Museum en activeerden we tijdens de Albert Heijn Museumweken het publiek om een bezoek aan musea te brengen via het nieuwe platform Museum2Go.

Wil je in vogelvlucht door het jaar vliegen en terugkijken op wat MuseumTV in 2021 heeft bereikt? Bekijk dan ons eindejaarsoverzicht!

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.