Wat te doen als heel Nederland vrij heeft op Hemelvaartsdag 30 mei? Lekker met je gezin de hort op gaan. Naast dat je natuurlijk van alles kunt beleven in het Frans Hals Museum en het Teylers Museum, zijn er nog veel meer leuke dingen te doen. Go-Kids regio Haarlem heeft voor MuseumTV de leukste uitjes voor je op een rij gezet in de omgeving Haarlem. Combineer een bezoek aan het museum met een van onderstaande uitjes.

1| Coole Kidsdagen bij Snowplanet in recreatiegebied Spaarnwoude

De SnowPlanet KidsDag betekent heel de dag sneeuw en FUN voor kinderen van 5 t/m 12 jaar!
Wat kan je verwachten op deze dag? Om 8.30 uur verwachten we je bij SnowPlanet, waar je de piste op gaat en o.a. ski- of snowboardles* krijgt. De leukste leraren en leraressen zullen samen met jou en de andere kinderen veel plezier maken in de sneeuw. Even op adem komen tijdens de gezellige lunch* (lekkere broodjes en een warme snack) met de hele groep en de ski- en snowboardleraren. Na de lunch ga je weer heerlijk de sneeuw in! Om 16:00 uur is je supervette dag helaas weer voorbij.

* Let wel op dat snowboarden mogelijk is vanaf 7 jaar!

2| Hemelvaartsdag bij Brasserie Grand-Café de Smaeckkamer

Heerlijk zo’n extra vrije dag in de week, laat het zonnetje maar komen! Voor de kinderen is er naast de fijne natuurspeeltuin en kinderkamer de hele dag een Unicorn springkussen! Uiteraard is Brasserie Grand-Café de Smaeckkamer geopend vanaf 10:00 uur voor koffie, thee en huisgemaakt gebak, lunch, borrel en diner. Laten we duimen voor mooi weer…

3| Hemelvaartsdag actie bij JumpSkillz in Hoofddorp

HEMELVAART ACTIE
30 mei(Hemelvaartsdag) Vanaf 10:00 uur open.
Reserveer voor 1 uur jumpen en krijg het 2e uur GRATIS. ⚠️
Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni. Leeftijd vanaf 5 jaar met een minimale lengte van 1.10 niet in combinatie met onze arrangementen en andere kortingen of actie’s.

4| Meifestival in Wijk aan Zee

Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni biedt het Meifestival weer een gevarieerd dag- en avondprogramma voor jong en oud. Van touwtje trekken tot mini achtbaan en van draaimolen tot crazy wave, er is voor ieder wat wils! De kermis is elke dag tijdens het Meifestival geopend tot 00.00 uur. Kijk voor het volledige programma op www.meifestival.nl

5| Hemelvaartsdag actie bij Street Jump Haarlem

Het Hemelvaart weekend staat al bijna voor de deur, met niet veel later het Pinkerweekend. Leef je lekker uit op de trampolines van Street Jump Haarlem! Ze hebben aangepaste openingstijden, dus ga lekker je gang en springen maar.

6| Er draaien leuke films in Pathé Haarlem

Bijna alle dingen zijn leuker in gezelschap en een filmpje kijken hoort daar ook zeker bij. Samen lachen met de film, samen huilen of samen schrikken, dat schept een band. Er draaien superleuke films in de Pathé in Haarlem, dus vervelen is er niet bij!

7| Vroege vogelconcerten, wild spotten of de stilte ervaren. Staatsbosbeheer laat je graag kennis maken met Buitengewone Belevenissen

Wil jij vaker naar buiten en ontdekken hoe bijzonder de Nederlandse natuur is? Staatsbosbeheer helpt je daar graag een handje bij. Elke maand zetten zij een bijzonder natuurfenomeen centraal om je uit te dagen de natuur in te gaan. Ga met hen mee en ontdek de mooiste plekken! Deze belevenissen wil je een keer meegemaakt hebben en je vindt ze #gewoonbuiten.

8| Voetballen en 18 holes aflopen bij Midget Voetgolf in Nieuw Vennep

Een soort midget golf, maar dan met een voetbal en je voet! Supergaaf! Uniek in Nederland is deze voetgolf. Zonder club en balletje maar met je eigen voet en een voetbal ga je 18 spectaculaire holes af. De holes zijn zeer origineel. Je kunt koppen, volleys maken en de laatste banen zijn echte finales!

9| Hemelvaart Fietstocht in Spaarndam

Jullie gaan hier zoals je gewend bent van de ijsclub NovaZembla een memorabele fietsdag van maken. Doe daarom gezellig mee, alleen of met z’n allen. Lekker op de fiets door het Noord-Hollandse landschap. Je kunt kiezen uit de gebruikelijke afstanden van 25km, 50km, 75km en 150km. We gaan natuurlijk uit van heerlijk weer. Dus kom langs en schrijf je in. De inschrijving, start en finish zijn in het speeltuingebouw van ‘Nieuw Leven’ aan de Boezemkade te Spaarndam. De route van 150 km is voor geoefende fietsers en is met pijlen aangegeven. Onderweg worden er op enkele controle-/stempelposten versnaperingen uitgedeeld. Voor de afstanden 25km, 50km en 75km worden duidelijke routebeschrijvingen aan de deelnemers uitgereikt. De eindcontrole sluit om 17.00 uur.