banksy, museumtv

Foto: The Walled Off Hotel

De beroemde anonieme Britse street art artiest Banksy heeft een hotel geopend in Bethlehem, naast de scheidingsmuur op de Westelijke Jordaanoever in Palestina. Het weinig inspirerende uitzicht was dan ook raadgevend voor de humoristische naam: The Walled Off Hotel. Het hotel wordt zelfs actief gepresenteerd als het hotel met ‘het slechtste uitzicht ter wereld’, met maar 25 minuten zonlicht per dag! Banksy voegde daar zelf nog aan toe: “muren zijn ‘hot’ op dit dit moment, maar ik vond ze al interessant voordat Trump ze cool maakte”.

Banksy, MuseumTV

Foto: The Walled Off Hotel

De street artist heeft het hotel zelf voorzien van zijn kenmerkende artistieke handtekening. Denk aan een geketende chimpansee als ‘portier’, een schilderij van Jezus met een rode scherpschutterstip op zijn voorhoofd, een klassieke ‘Romeinse’ buste met een rookbom en een soldaat en een protesteerder die samen een kussengevecht houden. Gasten worden ook aangemoedigd om zelf hun creativiteit te uiten op de muur buiten. Het geheel staat in mooi contrast met het typisch Britse thee-uurtje dat iedere dag plaatsvindt met scones en thee in delicaat porselein.

Er zijn een paar luxe suites aanwezig maar de kamers zijn voor het grootste deel sober ingericht met originele stapelbedden uit Israëlische militaire barakken. Een nacht doorbrengen in het hotel kan dan ook al voor ongeveer €30 per nacht. Bovendien bevat het hotel ook een museum en kunstgalerie waarin onder andere de geschiedenis van de muur verteld wordt. Banksy werd hierin bijgestaan door de Britse kunsthistoricus dr. Gavin Grindon van de universiteit van Essex die het materiaal bijna volledig gefactchecked heeft. Banksy heeft verder beloofd dat beroemde artiesten als Elton John en Fatboy Slim binnenkort zullen optreden in het hotel. Geïnteresseerd? U kunt hier een nacht boeken in het hotel!

Banksy, MuseumTV

Banksy, MuseumTV, hotel, slechtste uitzicht