Combineer jij graag een relaxte wandeling of fietstocht met kunst en cultuur? Ontdek dan nu acht Nederlandse musea waar deze hobby’s mooi samenkomen. Nieuwsgierig geworden? Op MuseumTV.nl kun je gratis mini-documentaires kijken van 5 minuten over ruim 100 musea.

 

 

1. Kröller-Müller Museum
Creëer een perfecte zaterdag door eerst een wandeling te maken op de Veluwe en vervolgens een bezoek te brengen aan het bijzondere Kröller-Müller Museum! Ontdek de prachtige beeldentuin en de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Er zijn daarnaast ook werken te zien van onder andere Pablo Picasso, Claude Monet, Piet Mondriaan en Georges Seurat.
Tip: Je kunt gratis gebruik maken van de beroemde Witte Fietsen in het park.

 

2. Beelden aan Zee
Museum Beelden aan Zee ligt midden in de duinen van Scheveningen en leent zich daarom perfect voor de combinatie museumbezoek en strandwandeling. De collectie van het museum omvat meer dan 3000 beelden en sculpturen en voor de kinderen is er een speciale sprookjesbeeldentuin. Bekijk nu het museum op MuseumTV!

 

3. Kasteel de Haar
Ga naar het grootste kasteel van Nederland dat aan het eind van de 19e eeuw gebouwd werd op de ruïnes van een Middeleeuws kasteel. Wandel door de omringende tuinen, die geïnspireerd zijn op de tuinen van Versailles. In het kasteel is bovendien een grote kunstcollectie te bewonderen.

 

4. Zuiderzeemuseum
Ga op een culinaire verkenningstocht met MuseumTV in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen met culinair publiciste Janny van der Heijden. Geniet van het uitzicht op het IJsselmeer en loop over de oude klinkers in de straten van het buitenmuseum. Janny proeft onder andere de sprot en ontdekt dat hier ook moderne gerechten met traditionele ingrediënten worden bereid door speciaal ingehuurde ‘food curators’.

 

5. Sonnenborgh
Midden in het Lepelenburgpark in Utrecht ligt Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht. Dit is een bijzondere plek omdat de sterrenwacht, die in de 19e eeuw gebouwd werd op een middeleeuws bastion, ook de plek is waar veel van onze huidige wetenschap ontstaan is. Er staan bovendien drie werkende telescopen – waarvan er eentje middels een motor rekening houdt met de draaiing van de aarde! Neem alvast een voorproefje op MuseumTV!

 

6. Kasteel Ruurlo
Kasteel Ruurlo heeft prachtige Engelse landschapstuinen om heerlijk in weg te dromen. Het kasteel, de tweede locatie van Museum MORE, was in de jaren tachtig ook de set van de televisieserie De Zevensprong (naar het boek van Tonke Dragt). In het kasteel worden indrukwekkende kostuums en realistische kunst getoond.
Tip: Sluit de dag af met een maaltijd in de prachtige Oranjerie midden in de tuin

 

7. Nederlands Openluchtmuseum
Benieuwd naar klassieke Nederlandse tradities en specifieker: hoe mensen vroeger leefden? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Op deze plek komt het ambachtelijke karakter van Nederland tot leven en zie je originele boerderijen, een tram, een school, een kerk, arbeidershuisjes en zelfs een melkfabriek. Zo kom je ongemerkt toch nog aan je lichaamsbeweging!

 

8. Kasteel Huis Doorn
Last but not least: Museum Huis Doorn is ook zeker een bezoekje waard! De meest beroemde inwoner van dit kasteel is de Duitse keizer Wilhelm II, die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtte. Wandel over het landgoed, bezoek de witte kapel en bewonder het interieur en de kunstcollectie die de keizer meebracht uit paleizen in Berlijn en Potsdam.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum