Combineer jij graag een relaxte wandeling of fietstocht met kunst en cultuur? Of ben je liever actief bezig? Ontdek dan nu tien Nederlandse musea waar deze hobby’s mooi samenkomen!

 

1| Kröller-Müller Museum

Maak een wandeling op de Veluwe en breng een bezoek aan het Kröller-Müller Museum! Ontdek hier de prachtige beeldentuin en de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Tip: je kunt in het park gratis gebruik maken van de Witte Fietsen. De beste manier om het park te ontdekken!

Kröller-Müller Museum & Nationaal Park de Hoge Veluwe

2| Kasteel de Haar

Ga naar het grootste kasteel van Nederland dat aan het eind van de 19e eeuw gebouwd werd op de ruïnes van een Middeleeuws kasteel. Wandel door de omringende tuinen, die geïnspireerd zijn op de tuinen van Versailles. In het kasteel is bovendien een grote kunstcollectie te bewonderen!

Kasteel de Haar

3| Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee ligt midden in de duinen van Scheveningen en leent zich daarom perfect voor de combinatie van een museumbezoek en strandwandeling. De collectie van het museum omvat meer dan 3000 beelden en sculpturen. Voor kinderen is er een speciale sprookjesbeeldentuin!

Museum Beelden aan Zee

4| Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum vermaak je je makkelijk de hele dag! Geniet van het uitzicht op het IJsselmeer, loop over de oude klinkers in de straten van het buitenmuseum en leer meer over de geschiedenis van het gebied. Vergeet ook zeker geen gerookt visje te eten bij de visrokerij!

Zuiderzeemuseum

5| Sonnenborgh

In Park Servaasbolwerk/Sonnenborgh te Utrecht ligt museum en sterrenwacht Sonnenborgh. Het is een bijzondere plek, omdat de op een middeleeuwse bastion gebouwde sterrenwacht ook de plek is waar een groot deel van onze huidige wetenschap ontstaan is. Er staan bovendien drie werkende telescopen waarmee je naar het heelal kan turen!

Sonnenborgh

6| Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo heeft prachtige Engelse landschapstuinen om heerlijk in weg te dromen. Het kasteel, de tweede locatie van Museum MORE, was in de jaren tachtig ook de set van de televisieserie De Zevensprong (naar het boek van Tonke Dragt). In het kasteel worden indrukwekkende kostuums en realistische kunst getoond.

Kasteel Ruurlo

7| preHistorisch Dorp

Een bezoekje aan het preHistorisch Dorp is het ideale uitje voor mensen die actief bezig willen zijn. Je leert meer over 15.000 jaar aan geschiedenis door in het dorp met de bewoners verschillende ambachten uit te oefenen of samen een historisch spel te spelen. Avontuurlijk? Ga speerwerpen of spring in de kano om een rondje te varen!

preHistorisch Dorp Eindhoven

8| Nederlands Openluchtmuseum

Benieuwd naar oude Nederlandse tradities en het dagelijks leven van vroeger? Breng dan een bezoekje aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Hier komt het ambachtelijke karakter van Nederland tot leven en zie je originele boerderijen, huisjes en vervoersmiddelen. Het park is groot genoeg om een hele dag rond te lopen!

Nederlands Openluchtmuseum

9| Hunebedcentrum

In het Hunebedcentrum ga je terug naar de oertijd! In het oertijdpark wandel je dwars door de geschiedenis. Zie hoe de mensen leefden tijdens de oertijd en hoe hun huizen en boerderijen eruitzagen. Dwaal langs de huizen en akkers en voel en ruik hoe het was om in eeuwen eerder te leven.

10| Kasteel Huis Doorn

Museum Huis Doorn is ook zeker een bezoekje waard! De meest beroemde inwoner van dit kasteel is de Duitse keizer Wilhelm II, die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtte. Wandel over het landgoed, bezoek de witte kapel en bewonder het interieur en de kunstcollectie die Wilhelm meebracht uit zijn Duitse paleizen.

Kasteel Huis Doorn

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum